Navigatie overslaan
Lefier

Mede­werkers Woning­cor­poratie Lefier helpen huurders met het besparen van energie

Inzicht in energiebesparing

Aardgas is nog steeds duur. En dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Daarom is besparen op energie belangrijker dan ooit. Woningcorporatie Lefier wil haar huurders hierbij graag helpen. Wat veel van hun huurders niet weten is dat het woongedrag veel invloed heeft op het energieverbruik. 

Woningcorporatie Lefier zocht ondersteuning

Naast het beschikbaar stellen van hulpmiddelen zocht Lefier naar een manier om haar huurders op een directe manier te ondersteunen. Een deel van de medewerkers komt met enige regelmaat achter de voordeur van de huurders. En juist daar valt de grootste winst te behalen. Lefier legde deze wens voor en zo ontstond de cursus ‘Inzicht in Energiebesparing’.

Succesvol en tevreden

Tijdens de cursus worden medewerkers getraind in het toepassen van (eenvoudige) energiebesparende maatregelen. Bovendien worden ze gecoacht bij het aangaan van een gesprek met huurders over woongedrag. Er is een mooie compacte en praktische cursus uit ontstaan. In de eerste plaats voor de Lefier medewerkers, maar ook voor de medewerkers van andere woningcorporaties. Velen zijn enthousiast en willen hun vakmannen aanmelden.

Deze cursus is zo succesvol dat er inmiddels ruim 100 medewerkers van diverse woningcorporaties de cursus hebben afgerond.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Nederland met 35000 verhuurbare eenheden. Voor jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zet Lefier zich elke dag voor in. 

Onze huurders laten wij niet in de kou staan

Herbert Bosch Adviseur strategie & beleid
Medewerker Lefier in gesprek met een huurder over energiebesparing