Navigatie overslaan
Menicon

DNA Next zorgt met maatwerk dat Menicon kan mee­groeien met de ont­wik­ke­lingen

Menicon groeit mee met behulp van maatwerk

De komende jaren wil Menicon haar proces verder automatiseren en robotiseren. De medewerkers in de productie moeten hier natuurlijk ook mee om kunnen gaan. DNA Next heeft hiervoor een heel mooi online opleidingspakket dat perfect past. Samen bekeken we de opleidingsmodules en selecteerden de modules die het beste bij Menicon passen. Zo ontstond een opleiding op maat van een half jaar.

Maatwerk in de praktijk - hoe gaat dat?

Op de woensdag- en donderdagmiddag dient een vergaderruimte van Menicon als leslokaal. Er zijn twee lesgroepen van vijf medewerkers. Als je twintig, dertig jaar niet naar school bent geweest kan dit best spannend zijn. Vooraf houden wij daarom informatiesessies, wat houdt de opleiding in? De praktijklessen worden bij Drenthe College gegeven. Daar zien de deelnemers concreet waarover ze gelezen hebben.

“Het was een hele schok toen ik hoorde dat we weer naar school moesten. Leren was vroeger niet echt mijn ding, ik ben meer van de praktijk. Het was bovendien zo’n tijd geleden! Ik ben erover in gesprek gegaan en toen heb ik toch ja gezegd. Achteraf viel het me reuze mee, ik vond het juist ontzettend interessant."

Menicon maakt contactlenzen. Het bedrijf in Emmen is onderdeel van een Japans concern: de derde contactlensproducent in de wereld. De opleiding is niet verplicht, maar van de 65 medewerkers hebben 55 aangegeven dat ze het willen doen. Björn Roosendaal: “Dat is niet alleen belangrijk voor Menicon maar ook een meerwaarde voor de mensen zelf, je vergroot er je kansen op de arbeidsmarkt mee. Wie wil, kan van de mogelijkheid gebruik maken om verder te leren.”

Bij DNA Next zie je waarover je gelezen hebt... dan wordt het voor mij echt interessant

Marjolein Borghuis Contactlenstechnicus en trainer
Bij Menicon op de werkvloer