Navigatie overslaan
Bij­scholen

Blijf bij en ontwikkel jezelf met DNA Next

Bijscholing is jouw startpunt naar een toekomst die je zelf bepaalt. Het bereidt je voor en zorgt ervoor dat je meebeweegt in een steeds veranderende wereld.

Hoe werkt bijscholing?

Een volgende stap in je loopbaan

Bijscholen helpt om jezelf te blijven ontwikkelen en om je dromen te realiseren. Of je nu je huidige vaardigheden wilt aanscherpen of je een compleet nieuwe uitdaging binnen jouw werkveld wilt aangaan.

We kijken niet alleen naar wat je vandaag kunt leren, maar ook naar wat je morgen nodig zult hebben. Onze cursussen en opleidingen zijn afgestemd op de arbeidsmarkt. Je wordt begeleid door professionals die er echt verstand van hebben én die jou willen zien groeien.

Jouw leertraject is uniek. We hebben voor elk wat wils: als je nieuwe vaardigheden wilt leren of een volgende stap in je loopbaan wilt maken. Ons aanbod is breed en veelzijdig – en sluit aan op wat je nodig hebt om verder te komen.

Bij DNA Next draait het om jou. Je staat centraal in je eigen leerproces en we bieden je de tools om dat proces zo efficiënt en effectief mogelijk te maken. Onze trajecten zijn meer dan alleen studiemateriaal – ze zijn er om je te laten groeien, te vernieuwen en je volledige potentieel te bereiken.

Ontdek je vakgebied

Wij zorgen ervoor dat jij jezelf ontwikkelt in je vak.

Wil je een overzicht van alle cursussen? Ontdek hier alles.

Vrouw in de techniek bij Manter
Bekijk video 0:26

DNA Next - Het verhaal

Verzorgende voert gesprek
Een stap-voor-stap gids

Bijscholing bij DNA Next

Als je ervoor kiest om jezelf te laten bijscholen, kan dat in het begin best overweldigend zijn. Daarom hebben we een stap-voor-stap gids voor je samengesteld, zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten.

 1. 1

  Oriënteren

  De eerste stap in je bijscholingstraject is om helder te krijgen wat je precies wilt. Tijdens deze fase ga je nadenken over je huidige vaardigheden, je carrièredoelen en de gebieden waarin je wilt (bij)leren of waarin je jezelf wilt verbeteren. Overweeg ook in welk tempo en op welk niveau je wilt leren. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

 2. 2

  Kies een cursus of opleiding

  Bekijk het aanbod van cursussen en opleidingen. Kies een cursus of opleiding die aansluit bij je doelen, interesses en niveau.

 3. 3

  Aanmelden

  Meld je aan voor de gekozen cursus via deze website. Ons team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het aanmeldproces.

 4. 4

  Leren en toepassen

  Het is zover – je gaat beginnen met je opleiding, cursus of training. Het lesmateriaal is zo ontworpen dat het aansluit op praktische situaties. Zo kun je wat je geleerd hebt direct toepassen in je werk.

 5. 5

  Evaluatie en reflectie

  Aan het einde van de cursus krijg je de kans om te reflecteren op wat je geleerd hebt – en hoe je het hebt toegepast. Dit is ook het moment om feedback te vragen en je voor te bereiden op de volgende stappen in je bijscholingstraject.

 6. 6

  Blijven ontwikkelen

  Bijscholing heeft geen eindstation. Je bent nooit uitgeleerd. Als je een cursus afrondt, kan dit het begin van een nieuwe leerervaring zijn. Bij ons heb je altijd toegang tot nieuwe mogelijkheden om te leren en te groeien.

  We doen er alles aan om je bijscholing toegankelijk, flexibel en interessant te maken. Of je nu net begint aan je carrière of al jaren in je vakgebied werkt – wij zijn er om je te helpen jouw doelen te bereiken.

Twee mannen en een vrouw in les setting met docent
Diensten voor werkgevers

Bijscholing voor bedrijven

Bij DNA Next begrijpen we dat de vaardigheden en kennis van je werknemers de motor zijn achter het succes van je organisatie. Daarom bieden we speciaal maatwerk aan voor werkgevers die willen investeren in het potentieel van hun medewerkers.