Navigatie overslaan
Over DNA Next

Dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen

Over ons

DNA Next is opgericht door drie roc’s uit het Noorden: Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college. We hebben eigentijdse opleidingen, cursussen en trainingen. Om bij te blijven, stappen te maken of een nieuwe richting in te slaan. 

We zijn er voor bij- en omscholing van vakmensen. Om je te ondersteunen in jouw ambities. Met elkaar maken we regionale impact, door vakmensen bij- en om te scholen. Vakmensen die de regio hard nodig heeft. We doen dit samen met bedrijven, docenten – en met jou. 

Ons werk verandert. Verander mee.

Het ontstaan van DNA Next

Samen kom je verder. Door het aanbod van de drie roc’s te bundelen, maken we het jou makkelijker om een cursus, opleiding of training te vinden die bij je past.

We zijn nauw verbonden — in missie en praktijk — met de regio en mentaliteit. Zo weten we wat er speelt, in vak en bedrijfstak.

Bovendien hebben we een hecht, sterk en zichtbaar regionaal netwerk. DNA Next is aanwezig: met locaties verdeeld over de hele regio zijn we altijd dichtbij. Ons aanbod stemmen we af met bedrijven en organisaties uit de regio, zo leer je vaardigheden die relevant zijn en aansluiten op de lokale vraag. Vaardigheden en kennis waar je iets aan hebt, vandaag én morgen.

Drenthe College logo
Noorderpoort logo
Alfa-college logo

Direct naar

Onze opleidingen

Keuze uit een toegankelijk scholingsaanbod.

Lees verder

Contact

We helpen je graag verder.

Lees verder

Relatiemanagers

Wie helpt jou binnen je vakgebied?

Lees verder

Locaties

Ontdek waar we zitten in de regio.

Lees verder

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle actualiteiten en events.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag.

Lees verder
Verbreding procesoperator
Impact maken doen we samen

Samen voor een sterke regio

DNA Next is er voor alle bedrijven en volwassenen in Noordoost-Nederland, die werk maken van hun werk. De regio is gebaat bij een sterk mbo dat samenwerkt met het bedrijfsleven en andere partners om de maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Zoals een tekort aan vakmensen, de transitie naar duurzame energie, gezondheid en digitalisering. Door samen te werken kan een toegankelijk scholingsaanbod worden gegarandeerd in de regio en kan er beter ingespeeld worden op de groeiende vraag op gebied van bij- en omscholing.