Navigatie overslaan
UMCG

Cursus Medisch secre­taresse in samen­werking met het UMCG

Samen met het UMCG hebben we de cursus Medisch secretaresse ontwikkeld. Met deze cursus kunnen cursisten zich in slechts een jaar tijd laten scholen, waarna zij meteen als medisch secretaresse bij een zorginstelling aan de slag kunnen, mét een mbo-certificaat op zak. Fijn voor het UMCG, die hiermee goed opgeleid nieuw personeel binnenhaalt én fijn voor de cursisten die zich in korte tijd kunnen laten bij- of omscholen.

Cursist Juul vertelt enthousiast: "De cursus is heel erg afwisselend. We gaan in vogelvlucht het menselijk lichaam bijlangs, de fysiologie en anatomie. Ik vind het heel leuk om te doen. Het is ook fijn dat het een jaar is, dat is mooi te overzien en ik hoop hiermee mijn kans op een baan te vergroten."

Cursist Renate vult aan: "We krijgen niet alleen theorielessen, maar ook twee meeloop-/praktijkdagen. Je kunt dan zelf aangeven op welke afdeling je dat het liefste wil. Daarin leer je ook hoe het in de praktijk in z'n werk gaat. Bijvoorbeeld wat je moet antwoorden als je iemand aan de telefoon krijgt."

Docent Marieke Vos legt uit wat er in de cursus aan bod komt: "Eigenlijk leren de cursisten drie dingen: heel veel over het gezonde menselijk lichaam, ziekteleer: welke ziektes zijn er en waar heeft iemand dan last van, en heel veel over de organisatie van de zorg: financiering, logistiek, alles wat er bij het vak van medisch secretaresse komt kijken. De vraag is enorm vanuit de markt, niet alleen binnen ziekenhuizen maar ook bij andere zorginstellingen, denk aan revalidatiecentra, huisartsen en verzorgingstehuizen. De groepen vliegen vol dus het is heel leuk om andere groepen te starten, misschien ook op een andere plek."

Het is fijn om op deze manier gezamenlijk de cursus te kunnen aanbieden, zodat we zo mensen voor dit vak binnen het UMCG kunnen krijgen.

Heidi Brigitte Smit Hoofd Medische Administratie en Planbureau UMCG
Cursisten tijdens een les in het UMCG