Navigatie overslaan
15 februari 2024

Waarom blijft het scholen van per­soneel zo’n uit­daging?

LLO Monitor

Noord-Nederland staat voor een uitdagende toekomst, gedreven door demografische, digitale, en klimaatontwikkelingen. In deze snel veranderende arbeidsmarkt is Leven Lang Ontwikkelen (LLO) meer dan ooit cruciaal. DNA Next speelt een essentiële rol in het stimuleren van deze ontwikkeling. We delen graag de inzichten van de recent gepubliceerde LLO Monitor 2023.

Het onderzoek, uitgevoerd door gezamenlijke kennisinstellingen in Noord-Nederland, biedt een diepgaand inzicht in de huidige stand van zaken rondom Leven Lang Ontwikkelen. Uit de LLO monitor, gebaseerd op onderzoek onder negenhonderd bedrijven en meer dan negenduizend inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe, blijkt dat werkgevers weliswaar de waarde van scholing erkennen, maar dat praktische obstakels de uitvoering belemmeren. Het rapport belicht niet alleen de successen maar ook de uitdagingen waarmee inwoners, werkgevers en kennisinstellingen worden geconfronteerd.

Het onderzoek onthult dat werkgevers moeite hebben om medewerkers vrij te maken voor scholing, vaak vanwege dringende dagelijkse bedrijfsbehoeften. Werkgevers in het Noorden benadrukken het belang van leren en ontwikkelen, maar meten zelden de resultaten van hun investeringen.

Uitdagingen volgens het onderzoek zijn:

  1. Prioriteiten stellen: Bedrijven in het Noorden geven prioriteit aan randvoorwaarden voor leren en ontwikkelen, met de aanname dat dit automatisch tot leren leidt.
  2. Tijdgebrek bij MKB: Directeuren van MKB-bedrijven hebben het al druk genoeg met dagelijkse operationele zaken.
  3. Focus op duurzame investeringen: Werkgevers, met name in groeisectoren, moeten niet alleen nieuwe medewerkers aantrekken maar ook investeren in het behoud van het bestaande personeel.
LLO Monitor-rapport

Lees hier het volledige rapport.

LLO Monitor Noord-Nederland

Is scholing van jouw personeel ook een uitdaging?
Wij gaan graag met je in gesprek, neem contact op met één van onze relatiemanagers of via 088 230 8383 of contact@dna-next.nl.

DNA Next: Dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen

Wij begrijpen dat vooruitgang niet alleen afhangt van individuele groei, maar ook van de ontwikkeling van jouw gehele organisatie. Bij DNA Next zetten we in op het verstrekken van hoogwaardige scholingsmogelijkheden die naadloos aansluiten op de behoeften van jouw bedrijf. Onze focus ligt op het bieden van maatwerk en incompany cursussen die niet alleen aansluiten op de huidige vaardigheden van je medewerkers, maar ook anticiperen op de eisen van de arbeidsmarkt van morgen.

Maatwerktrajecten en incompany cursussen

Onze maatwerktrajecten zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. De opgedane kennis kan direct worden toegepast in de praktijk. Incompany cursussen worden op jouw locatie gegeven, waardoor jouw team leert in een bekende omgeving met minimale impact op de dagelijkse werkzaamheden en maximale leerresultaten.

Bij DNA Next streven we naar een partnerschap dat niet alleen gericht is op scholing maar ook op het creëren van een duurzaam succesvolle toekomst voor jouw bedrijf en medewerkers.

*Voor meer informatie over onze maatwerk en incompany mogelijkheden, neem contact op met één van onze relatiemanagers of via 088 230 8383 of contact@dna-next.nl.

MONITOR BLAD