Navigatie overslaan
24 november 2023

Wij gooiden een balletje op over bij- en omscholing op de Pro­mo­tiedagen

Promotiedagen 2023

Op 7 en 8 november hebben we ons gezamenlijk, als Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college, gepresenteerd op de Promotiedagen in Martiniplaza in Groningen. Onze relatiemanagers gingen op de beurs in gesprek om mensen enthousiast te maken over bij- en omscholingsmogelijkheden. In de vorm van matchmaking sessies op het Werken in Noord-Nederland plein én door rond te lopen op de beurs hebben we mooie contacten gelegd met bedrijven uit de regio.

Match-making

Tijdens de Promotiedagen kwamen ondernemers op een laagdrempelige manier met onze relatiemanagers in contact door een kort spel te spelen. Een speeddate, maar dan super dynamisch. Tijdens deze "match" stelden ondernemers hun vragen over de ontwikkeling van hun bedrijf en medewerkers. Welke (scholings-)vragen of wensen liggen er binnen het bedrijf? Hoe behoud je personeel? En daarnaast: hoe krijg je nieuwe medewerkers die goed geschoold zijn? We denken graag mee hoe ondernemers hun medewerkers kunnen voeden met nieuwe kennis en vaardigheden. Huidige en toekomstige medewerkers zichzelf volop laten ontwikkelen, zodat ze van toegevoegde waarde zijn én blijven. En met plezier meedraaien in het bedrijf. Dát is ons uitgangspunt als opleidingspartner.

We merken deze dagen dat bedrijven nu de behoefte hebben om in gesprek te gaan om nieuwe medewerkers maar zeker ook de huidige medewerkers te ontwikkelen.

Arne Beukema - DNA Next
Arne Beukema Relatiemanager

Impact maken doe je samen!

Ons werk verandert. Bijna dagelijks. Digitalisering, de uitdagingen van de energietransitie, zorg voor steeds meer kwetsbare mensen, nieuwe technieken in bijna ieder vakgebied. Het werk in onze regio is volop in ontwikkeling. En jij natuurlijk ook, voor je werk vandaag en je vak van morgen. Als drie noordelijke roc's (Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college) slaan wij de handen ineen om een passend onderwijsaanbod te creëren voor de versterking van de regio. Door samen te werken kan een breed en toegankelijk onderwijsaanbod worden gegarandeerd en kan er beter ingespeeld worden op de groeiende vraag op het gebied van bij- en omscholing. In januari lanceren wij een online platform met ons gezamenlijke aanbod. Deze samenwerking krijgt een nieuwe naam waarmee wij ons gaan presenteren. Daarover gaan wij je binnenkort meer vertellen.